Daca esti elev si ai nevoie de bani de buzunar, daca esti student si nu ai prea mult timp la dispozitie, daca ai un job cu salariu redus, daca esti o mamica in concediu postnatal, daca esti pensionar si inca iti place sa butonezi pc-ul, lumis-detoatepentrutoti este sursa ta de informatii utile despre activitati si afaceri online simple generatoare de venit suplimentar. Idei de afaceri online simple, idei de joburi mici online, de toate pentru toti incepatorii care vor sa stie cum se castiga bani online din activitati platite, simple sau nu, pe net.

De toate pentru toti, utile pentru incepatorii in venit suplimentar online


A trecut timpul sondajelor online la care asteptati cel putin o jumatate de an pentru a fi platiti ! Nu e o gluma, surveystime plateste instant, dupa fiecare sondaj online, direct in paypal.Inregistrati-va, si, pe cai!

Ce faci cand dragostea pentru blog moare



Solutii de adoptat cand dragostea pentru blog moare, te-ai plictisit de scris pe blog sau blogul nu aduce venit suplimentar desi muncesti online de-ti sar capacele..

V-am vorbit ani de zile despre bloguri si v-am impartasit din experienta pe care am acumulat-o cu blogurile in tot acest timp. Daca observati cu atentie arhiva blogurilor mele veti observa ca au fost intervale destul de mari intre postari, in ultimul timp.

Consider ca, decat sa publici 5 articole nereusite intr-o saptamana, mai bine publici un articol bun (din punctul meu de vedere, nu stiu care este al vostru !) chiar si la 3 saptamani distanta.

Am inceput, de la o vreme, sa ma intreb cum si cand se recomanda sa te desparti de un blog. Si nu fac asta pentru ca as vrea sa parasesc acum vreunul din bloguri, ci doar pentru ca, am realizat ca orice inceput are si un sfarsit si nu stiam cum ar putea fi acel sfarsit in ceea ce priveste un blog.

Voi ce credeti, un blog trebuie parasit, si, daca da, cand e mai bine sa o faci ?


Eu va marturisesc ca, de cate ori incercam sa o fac, primeam ghionturi din afara, de la cititori. Fie crestea numarul de cititori, fie primeam comentarii de multumire, fie descopeream o alta informatie interesanta, si atunci nu ma mai consideram inutila si mai faceam inca un pas inainte.

Dar cred ca astfel de reactii nu le au decat sentimentalii.
Blogul considerat ca o afacere trebuie tratat si evaluat ca o afacere.

Orice blog este consumator de timp, uneori de bani, alteori, poate deveni chiar stresant.

Despre ce este in spatele unui blog, sau ce ascunde un blog am mai scris si altadata.

Iata de ce consider eu ca se recomanda sa aveti curajul sa parasiti un blog atunci cand acel blog nu isi indeplineste functiile de baza pentru care a fost creat.


Cand un blog nu merita sa continui munca la el ?



  • Cand subiectul blogului nu te mai atrage

  • Pasiunea pentru subiectul blogului este motorul in fata caruia palesc toate celelalte posibile motive care te-ar putea determina sa renunti la munca dintr-un blog.
    Atunci cand subiectul blogului nu te mai atrage, te poti simti inchis intr-o carapace fara iesire. Blogul devine un job la care mergi din obligatie si care nu iti mai stimuleaza cu nimic creativitatea. Parerea mea este ca, atunci cand se petrece asa ceva ar trebui sa te intrebi serios daca nu cumva ai ajuns in momentul cand trebuie sa renunti la acel blog si la subiectul sau.

  • Cand blogul nu are cititori si nu are trafic

  • Chiar daca iti face placere sa scrii zilnic pe blog, daca nu ai cititori care sa-ti impartaseasca preocuparile, care sa fie curiosi sa te citeasca, parca esti cooperativa munca in zadar, nu ? Inainte de satisfactia materiala conteaza satisfactia sufleteasca. Si cand nu te simti prin nimic util celorlalti este mai greu sa ai satisfactii sufletesti.

    Un blog poate sa nu aiba cititori si trafic si din cauze de prost management, nu numai pentru ca articolele tale nu sunt interesante. Aici va trebui sa analizezi bine si sincer diferentele. Dupa ce te-ai convins ca ai facut tot ce se putea pentru promovarea blogului si tot nu ai cititori, ar fi cazul sa renunti la pierderea timpului cu acel blog.

  • Cand publicul de nisa careia i se adreseaza blogul este din ce in ce mai mic

  • Cand publicul de nisa caruia i se adreseaza blogul se gaseste in numar atat de mic incat blogul tau sa fie citit o data la o luna de cate un cititor, ar fi cazul sa te gandesti de doua ori inainte de a continua sa pastrezi acel blog in formula in care a fost pana la momentul trezirii tale.

  • Cand micronisa blogului nu mai este in trand

  • Sunt multe momente sezoniere carora le scade importanta de-a lungul timpului. De exemplu, un blog despre vopsirea oualelor de Pasti nu va fi citit permanent, asa cum niciun blog despre jocurile olimpice de tineret nu va fi mult vizitat intre competitii.

  • Cand blogul nu aduce niciun profit material

  • Si aici nu voi spune decat atat :

    Daca muncesti fara sa speri
    de-a fi platit vreodata
    se-ntuneca de lungi pareri de rau
    viata toata.
    Chiar si dragostea trece prin stomac, nu ?



Ce poti face cu un blog care nu te mai atrage



  • Un blog care a inceput sa te deranjeze il stergi, pur si simplu, daca nu dai 2 bani pe informatia din el si nu vrei sa mai ai nicio cheltuiala cu el. Dar ma indoiesc ca este cineva caruia sa nu-i pese chiar deloc de munca si timpul investit in acel blog.


  • Un blog care a inceput sa te deranjezeil inchiriezi cuiva care nu este plictisit de subiectul tratat sau iei un partener care te poate ajuta sa iesi din pana de interes pentru tema blogului tau.


  • Cand un blog te deranjeaza poti sa pastrezi domeniul si relansezi blogul cu alt subiect, asta, bineinteles, daca denumirea domeniului permite. Despre importanta denumirii domeniului in lansarea unui blog gasiti mai multe informatii in articolul cum greseli minore de webmaster omoara un blog nou.


  • Daca domeniul are o vechime si o reputatie pe Internet, pastrezi domeniul , iar linkurile sale le redirectionezi catre un blog nou cu acelasi subiect. Asta in cazul in care vrei ceva nou pentru blogul tau iar ca sa schimbi ar insemna o munca de Sisif.


  • O solutie mai usor de abordat, pe care multi bloggeri o adopta este aceea ca blogul sa fie pastrat ca o arhiva de informatii, pe Internet, daca acele informatii sunt valoroase indiferent de timp. Blogul devine un site static care poate fi inca de folos multor cititori si poate fi inca monetizat.


  • Vinzi blogul in intregime, sau vinzi doar domeniul sau. Sunt multe site-uri pe care se poate face acest lucru, mai cunoscut este Flippa. Bineinteles ca o astfel de operatiune o poti aplica atunci cand esti proprietarul deplin al blogului.

Clar, cand un lucru nu te mai atrage, poate fi el chiar si un simplu blog, este cazul sa schimbi macazul.

Daca stii si alte metode de a renunta la un blog care te deranjeaza poti sa-ti spui si tu parerea.

Sa facem din acest articol un loc unde, daca sintetizam cat mai multe puncte de vedere in ceea ce priveste actiunea fata de un blog imbatranit, ne putem intoarce la momentul oportun pentru a alege ce sa facem cand dragostea pentru blog moare.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Multumesc de vizita. Astept un comentariu interesant si util. Va astept si alta data cu drag, sa descoperim impreuna cum castigi bani pe Internet cand esti doar incepator.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

GO TO TOP