Daca esti elev si ai nevoie de bani de buzunar, daca esti student si nu ai prea mult timp la dispozitie, daca ai un job cu salariu redus, daca esti o mamica in concediu postnatal, daca esti pensionar si inca iti place sa butonezi pc-ul, lumis-detoatepentrutoti este sursa ta de informatii utile despre activitati si afaceri online simple generatoare de venit suplimentar. Idei de afaceri online simple, idei de joburi mici online, de toate pentru toti incepatorii care vor sa stie cum se castiga bani online din activitati platite, simple sau nu, pe net.

De toate pentru toti, utile pentru incepatorii in venit suplimentar online


A trecut timpul sondajelor online la care asteptati cel putin o jumatate de an pentru a fi platiti ! Nu e o gluma, surveystime plateste instant, dupa fiecare sondaj online, direct in paypal.Inregistrati-va, si, pe cai!

Sfaturi pentru freelanceri incepatori care vor job online


Viata mi-a incurcat pasii prin domenii de activitate iesite din cotidian si datorita tineretului din apropierea mea care nu se multumeste cu metodele standard si invechite de job.

Cautand explicatii asupra unor rezultate sau esecuri, am inteles ca incepatorii care vor sa devina freelanceri au nevoie de niste sfaturi care se gasesc prin diferite site-uri care ofera joburi online pentru freelanceri, dar care, de obicei, nu prea sunt studiate de cei in cauza.

Voi incerca sa prezint aici cateva sfaturi pentru freelanceri incepatori care vor job online, recunosc, fara sursa, pentru ca e un amalgam adunat pentru mine, personal, dar pe care, acum, il consider necesar si altora.


Ce este freelancerul



Freelancerul este o persoana care lucreaza pe cont propriu, un lucrator independent care-si asigura singur proiecte, cautandu-le, de regula, pe site-uri internationale de tip freelancer. Despre modul de lucru mai in amanunt al freelancerului scriitor de articole pe web afli accesand linkul anterior.


Sfaturi utile pentru freelanceri incepatori care vor rapid job online


  • Imediat dupa ce te-ai inregistrat intr-un astfel de site, de tip freelancer, fa-ti cel mai mare bine posibil si completeaza-ti profilul.

  • Acesta este portofoliul tau, cartea de vizita dupa care se ghideaza angajatorii atunci cand isi cauta lucratori. Indicat este sa ai deja un profil schitat inca dinainte de a incepe sa te inregistrezi.

    Spune cine esti, ce ai mai lucrat si da exemple. Daca te intereseaza domeniul scriitorilor de articole, mentioneaza blogurile pe care ai scris, dar si numarul de articole scrise.

    Enumera site-urile pe care le-ai realizat, este foarte important sa-ti dovedesti capacitatea de creatie, dar si competentele prin realizari practice.

  • Cand licitezi pentru un proiect, adreseaza-te cordial , este mai atragator sa ai un lucrator simpatic decat unul sobru si tafnos.

  • Daca te adresezi angajatorului cu ceva de genul.. mi-ar face placere sa colaboram, lasa-ma sa te ajut, vei fi privit cu mai multa simpatie decat unul caruia ratingul mare de pe site ii da dreptul sa arunce o licitatie de genul: iti rezolv proiectul daca imi dai...atati bani ! Atentie mare la ortografie si nu te grabi cand aplici pentru un proiect.

  • Nu licita la o suma prea mica pentru ca dai de gandit in sens negativ.

  • O suma prea mica face angajatorul sa banuiasca ca esti incompetent , nu stii despre ce este vorba, sau cersesti un job online. Orienteaza-te asupra preturilor practicate de ceilalti, si, pentru ca esti un incepator, poti licita o suma putin mai mica, dar nu exagerat.

    Nu te juca nici cu termenele de executie, fii istet si ia-ti o marja de timp necesara pentru intreruperi neprevazute. Ce te faci daca iti cade PC-ul ?

    Nu suma licitata hotaraste alegerea angajatorului, ci portofoliul pe care il ai, sa stii !

  • Comunica permanent cu angajatorul prin email sau mesenger, raspunde la chemari si nu ignora nimic ce vine de la el.

  • Este foarte important sa stii ca angajatorul este cel de la care vei lua bani online. Incearca sa fii cat mai natural atunci cand comunici, poti sa folosesti si ceva umor, sparge gheata si nu uita ca angajatorii adevarati si competenti nu agreeaza relatiile de sef si subaltern, ei au doar colaboratori.
    Bine, asta nu-ti da dreptul sa fii necivilizat !

  • Pastreaza, pe cat posibil, legatura cu angajatorii tai, si dupa ce ai incheiat relatiile de munca.

  • Un job, online, sau nu, se castiga si prin relatii. Orice angajator care a trecut printr-o experienta placuta cu tine si care te apreciaza, fii sigur ca te va prefera unui necunoscut.

  • Fii loial si ofera-te voluntar.

  • Vino cu sugestii competente si vei face dovada calitatilor tale. Este necesar, la inceput, sa-ti creezi un rating bun pe site, mai inainte chiar de a te gandi la cati bani castigi din primul tau proiect.

    Imi dau seama, perfect, ca a fi un freelancer incepator nu este deloc usor. Concurenta este acerba si, daca nici nu ai prea multa experienta de viata, poti sa fii tu asul asilor in materie de competente ! In plus, va spun sincer ca am descoperit site-uri pe care se specifica, clar, ca freelancerii din tari "emergente", ca Romania, India, China sunt platiti si de zece ori mai putin decat cei din tari dezvoltate ca SUA, Canada, Australia...

    Dar sunt convinsa ca freelancerii incepatori din Romania vor sti sa treaca peste acestea si vor demonstra ca inteligenta si creativitatea nu depind de tara. Iar noi, avem un mare avantaj, am inceput era Internetului cu programe actuale, suntem curiosi si autodidacti, nu suntem inca plafonati...

    Imi doresc sincer ca micile mele sfaturi pentru freelanceri incepatori care vor job online sa fi fost de folos incepatorilor in bani online.

    Citeste mai multe despre job online, freelance si minifreelance, in banipenet4all.blogspot.com.


    O lista de site-uri care ofera joburi online pentru freelanceri



    • oDesk.com
    • Scriptlance.com
    • Guru.com
    • Elance.com
    • Vworker.com.
    • Xplace.com (Israel)
    • Freelancer.com

    Va doresc succes si sa castigati multi bani online.

    2 comentarii:

    1. Anonim15:11

      multumesc mult.

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Cu multa placere si sper ca aceste sfaturi de bun simt pentru freelanceri incepatori sa va ajute sa spargeti gheata.Orice inceput este greu dar nu imposibil de trecut.

        Ștergere

    Multumesc de vizita. Astept un comentariu interesant si util. Va astept si alta data cu drag, sa descoperim impreuna cum castigi bani pe Internet cand esti doar incepator.

    Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

    GO TO TOP