Tot gandindu-ma in urma, la momentul cand am inceput blogurile, imi dau seama ca un incepator care vrea sa-si inceapa un blog are nevoie de cateva informatii esentiale, de sfaturi practice mult utile chiar mai inainte de a-si incepe blogul.
Cum sa incepi un blog se vrea un articol cu sfaturi pentru incepatorii in blogging, necesare a fi cunoscute pentru demararea cu succes a unui blog. Orice actiune are nevoie de un plan. Cand incepi un blog, daca te poticnesti intr-o anume faza, te intorci la plan. Daca ceva nu merge, cauti raspunsurile si aplici solutiile gasite sau sugerate de experienta ta sau a altora.
Asadar, cum sa incepi un blog ?
Sfaturi pentru incepatori despre cum sa incepi un blog
Va prezint sfaturile mele pentru incepatorii in blogging, ca o completare a ceea ce am spus pana acum despre tema cum sa incepi un blog. Cum sa-ti faci un blog si ce este un blog am mai amintit, acum aduc completari importante temei despre cum sa incepi un blog.
Retineti, orice sfat este cu titlu informativ, nimic nu este impus. Alegi ce-ti convine, nimeni nu are voie sa sugereze ca detine o reteta magica.
Ce trebuie sa stii inainte de a te apuca sa faci un blog
1. Defineste-ti foarte precis obiectivele.
Ce vrei sa realizezi cu acel blog ? Ce urmaresti, de fapt ? Sa-ti promovezi o afacere, un link de afiliat, sa-ti reversi prea plinul de informatii pe care le detii, pentru a te defini ca un expert in domeniu, sau, pur si simplu incepi un blog pentru a te distra ?
Unde vrei sa ajungi cu blogul tau in urmatoarele sase luni sau peste un an ? Vizualizeaza-ti telul propus si fii convins ca trebuie sa-l atingi oricat de multa munca iti va cere.
2. Stabileste-ti o tematica pe care o iubesti.
Va trebui sa scrii despre subiectul blogului tau poate chiar ani de zile. Un blog cu o tematica nesuferita dar profitabila este ca si o casatorie din interes cu o persoana care te calca pe nervi permanent. Nu ti-o recomand !
Impreuna cu tema aleasa trebuie sa prevezi si varsta publicului tau. Este cel care determina tema, designul blogului tau. Un blog care se adreseaza adolescentilor trebuie sa arate cu totul diferit celui care se adreseaza profesionistilor. Daca vrei sa fii placut cititorilor tai, nu uita de gusturile lor, chiar daca tu ai vrea cu totul altceva. Invata sa-ti simti publicul, aici esti ca un actor pe o scena la care nu se va trage cortina niciodata pentru a-ti vedea spectatorii desi trebuie sa le simti pulsul.
3. Fii consecvent.
Cand incepi un blog, este necesar, sa ai informatii solide despre tema abordata. Daca dupa cateva articole simti ca nu mai ai ce sa publici, cititorii vor observa imediat ca brandul tau nu merita atentie, este ca un balon umflat artificial care se va sparge in curand. Nu exagera cu numarul sau chiar lungimea articolelor, pastreaza-le in limite rezonabile, dar nu uita ca trebuie sa postezi pe blog cel putin o data pe saptamana.
Recomandarile sunt ca sa se publice un articol la cel mult trei zile, ceea ce, pentru un incepator poate fi destul de solicitant. Citeste cat mai multe bloguri sau site-uri pe tema blogului tau. Ideile se nasc din cunoastere, ignoranta din inconsecventa. Strange inca dinaintea abordarii blogului idei si informatii.Iti vor fi utile cand ramai in pana de idei.
4. Fii perseverent.
Cand incepi un blog, inarmeaza-te cu rabdare. Nu te supara, daca, dupa un articol nereusit, constati ca jumatate din cititorii tai te-au abandonat. Nu-i nimic, vin altii. Eu nu as zice ca cineva este obligat sa te citeasca permanent, interesele se schimba, iar omul este liber sa aleaga ce vrea. Important este ca tu sa perseverezi si sa nu disperi chiar daca, pentru inceput, vei fi singurul care iti citesti articolele.Trebuie sa te inarmezi cu rabdare si perseverenta. Fii constient ca trebuie sa continui sa publici , un blog de succes are nevoie de updatari. Si un blog, sub nicio forma nu trebuie lasat sa devina un site static.
5. Blogul este un schimb de opinii.
Cum sa incepi un blog fara comentarii ? Chiar daca unii recomanda sa publicati articole fara posibilitatea de a se posta comentarii, eu nu va recomand aceasta practica. Spun specialistii ca nu este placut sa permiti comentarii si sa nu le ai. Eu nu ti-as recomanda sa eviti comentariile..
Este adevarat ca putini sunt cei care stiu sa faca comentarii utile pe bloguri , dar, la inceput, te bucuri de orice fel de comentariu si nu-l vei categorisi in vre-un fel. Invita-ti cititorii sa comenteze, sa ia parte la discutii, sa scrie articole, trebuie sa-i determini sa fie o parte vazuta a blogului, nu oameni din umbra care te judeca si se tem sa-si arate fata. Fii deci pregatit sufleteste la orice posibil schimb de opinii.
6. Nu te teme de niciun lucru nou.
Ai gasit o informatie care ar fi utila in sablonul blogului tau, incearca si o aplica. Acum esti un incepator care invata din practica. Primul pas pare mai greu, apoi chiar iti va placea sa experimentezi.
Sa incepi un blog presupune o schimbare de mentalitate. Daca iti place sa te multumesti cu putin, tot atat vei primi. Vezi din experienta mea impartasita despre read more sau navbar.
7. Informeaza-te asupra aspectelor legale
Cum sa incepi un blog cand nu cunosti drepturile si obligatiile care-ti revin in noua activitate ?
Citeste mai intai despre ghidul juridic al postarilor de articole pe bloguri. Trebuie sa cunosti macar liniile directoare principale pentru a nu gresi din ignoranta.
8. Invata sa promovezi
Cum sa faci comentarii utile pe bloguri, ale altora, sau chiar si al tau, este cheia promovarii brandului tau. In acest sens, nu subestima puterea retelelor sociale, conteaza mult sa ai o pagina de facebook cu multi prieteni. Foloseste site-urile de anunturi gratuite, invata sa le folosesti, ai nevoie de ele.
Cand incepi un blog trebuie sa stii sa-i faci si promovare.
9. Invata sa oferi ajutor, sau sa ceri ajutor.
Cand incepi un blog, gandeste-te, ca va trebui, la un moment dat, sa demonstrezi ca stii ce spui in minunea ta de blog !
Blogosfera este o comunitate in care, de obicei, se stabilesc relatii de prietenie dar si rivalitate. Fii atent si nu intra in conflicte prostesti, daca esti nou in breasla, nu stii care sunt adevaratele relatii dintre bloggeri. Daca dai peste cei carora le-a crescut nasul din cauza pagerankului, este mai bine sa nu faci valuri.Tu inca inveti, din toate cate putin. Chiar si din legile nescrise ale relatiilor interumane trebuie sa mai inveti ! Nu te considera cavalerul cu sabia, s-ar putea sa fii lovit doar de un pietroi, pe la spate !
10. Fii tu insuti intotdeauna.
Pastreaza tonul blogului si nu te lasa influentat in vreun fel. Nu-i asculta pe cei care te intreaba din cinci in cinci minute de ce nu castigi bani online daca stai tot timpul la calculator ?
Cand incepi un blog asteapta-te si la astfel de reactii. Si te va durea tare cand ele vin de la cei mai apropiati. Invata sa-ti urmezi telul chiar daca va fi o perioada cand trebuie sa innoti impotriva curentului.
Cum sa incepi un blog fara astfel de reactii, nu ai cum. Facem doar ce depinde de noi, ceea ce depinde de ceilalti doar ne loveste.
11.Fii constient, nimic nu se pierde, totul se transforma.
Asa va fi cu orice articol al tau nereusit. Adapteaza-l SEO, updateaza-l si republica-l daca esti convins ca ideea este buna. Fii pregatit sa intampini si astfel de situatii.
Cum sa incepi un blog daca nu esti perseverent ? Perseverenta este mama succesului, nu uita.
Si , dupa ce, innainte de a incepe un blog, ai luat la cunostinta despre cum sa incepi un blog, in curand iti voi spune 6 pasi practici despre cum sa faci un blog.